Veelgestelde vragen

Diabetix is qua voedingswaarde compleet voor (pre)diabetici. Het is gemakkelijk en betaalbaar voedsel met een minimale impact op dier en milieu. Het voorziet je van de juiste hoeveelheid koolhydraten, eiwitten, vetten, vezels en alle 27 essentiële micronutriënten die je lichaam nodig heeft om zich goed te voelen.

Onze missie is om betaalbare complete voeding te bieden voor diabetici die compleet is qua voedingswaarde.

Naast dat we zelf diabetes willen omdraaien middels gebruik van onze voedingsproducten, doneren wij ook aan onderzoek naar diabetes type I en II.

Bij iedere eerste bestelling met een minimum van 30 maaltijden, ontvang je een gratis shake beker. Extra beker nodig? Dan kan je onze premium shakebeker gewoon bestellen.

Diabetix is niet ontworpen als een product voor gewichtsverlies, maar kan worden gebruikt als onderdeel van een dieet voor vetverlies.

Het belangrijkste punt om op te merken voor vetverlies is om na verloop van tijd een calorietekort te hebben; daarom zou je minder calorieën kunnen eten dan het lichaam per dag nodig heeft om te functioneren, of door meer calorieën te verbruiken via activiteit en lichaamsbeweging.

Diabetix kan hierbij helpen omdat het gemakkelijk is om je calorie- en koolhydrateninname bij te houden, het biedt complexe koolhydraten en essentiële vetten biedt, terwijl het veel vezels en eiwitten bevat die je kunnen helpen verzadigd te blijven tussen de maaltijden.

Klik hier om een ​​artikel over vetverlies te lezen.

Diabetix heeft verschillende smaken. De smaak is dan ook afhankelijk van het product dat je probeert.

Over het algemeen heeft Diabetix Shake een heerlijke haverachtige basissmaak. Voor meer informatie over productaroma's van Diabetix, bekijk de smaakbeschrijvingen op de productpagina's.

Wij vinden dat al onze producten heerlijk smaken. Maar je hoeft ons niet te geloven, lees wat onze klanten te zeggen hebben door hier te klikken.

Diabetix Shake - Ja! Onze shakes zijn gemaakt van glutenvrije ingrediënten (zoals onze haver).

Diabetix Shake:

Vanilla - Bevat geen allergenen.

Chocolate - Bevat geen allergenen.

Als je een specifieke allergie hebt die buiten de verstrekte informatie valt, neem dan rechtstreeks contact met ons op en wij zullen ons best doen om je te adviseren over welke producten geschikt zijn.

Diabetici die insuline-afhankelijk zijn moeten zich ervan bewust zijn dat koolhydraatbronnen een effect hebben op de bloedsuikerspiegel.

Als diabeticus moet je voornamelijk letten op de hoeveelheid koolhydraten en de koolhydraatbronnen die je inneemt. Dit heeft namelijk een effect op de bloedsuikerspiegel.

Bij de ontwikkeling van al onze producten letten we hier nauwlettend op. Al onze koolhydraatbronnen bevatten allemaal natuurlijke suikers. Per product vermelden we dit duidelijk op onze product pagina's. Zo weet je direct waar je aan toe bent... wel zo fijn!

We adviseren diabetici dan ook om hierover eerst met hun arts en diëtist te praten.

Gemak!

In het verleden verkochten we proefzakjes van Diabetix-shakes, maar de feedback was dat ze niet lang genoeg meegingen om de volledige Diabetix-ervaring te geven.

Als je op zoek bent naar Diabetix Shakes, waarom probeer je dan niet ons starterspakket met 34 maaltijden? Het is met opzet ontworpen om je alles te geven wat je nodig hebt voor een geweldige eerste ervaring.

Ja, Diabetix is veganistisch! In onze productenlijnen zitten geen dierlijke producten toegevoegd.

Nee, Diabetix is niet biologisch. We maken om een aantal redenen geen biologische versie van onze producten. Een daarvan is de kostprijs. Biologische ingrediënten zijn veel duurder, en dit past niet in onze missie om betaalbare complete voeding te bieden voor diabetici die compleet is qua voedingswaarde.

We vermelden op de website 'GM-vrij' omdat het voor sommige consumenten belangrijk is, of je dezelfde mening deelt is een tweede. In de VS zijn er genetisch gemodificeerde maïs-, canola- en lijnzaadvariëteiten die zijn goedgekeurd voor gebruik in voedingsmiddelen, maar we zijn van mening dat ze geen voordelen bieden voor Diabetix in termen van kosten, aanvaardbaarheid voor de consument en verschillende andere factoren. Daarom is Daibetix GM-vrij.

Zorgen over GM's moeten worden gemaakt op basis van individuele gewassen en technologie, en het is belangrijk om een verscheidenheid aan wetenschappelijke bronnen te lezen om een beter algemeen beeld van GM's te krijgen.

Zoals veel nieuwe en kleinere bedrijven, bezitten wij niet de boerderijen die onze ingrediënten verbouwen of de fabrieken die ze mengen en verpakken. Wij kopen onze ingrediënten in bij intermediaire bedrijven die de grondstoffen verwerken tot poeders.

Het is voor ons erg belangrijk dat we alleen samenwerken met leveranciers en productiepartners die dezelfde waarden en doelen delen als wij. Dus we hebben ons huiswerk gedaan.

Het omvat jaarlijkse risicobeoordelingen voor alle landen waar we ingrediënten vandaan halen en zelfbeoordelingsvragenlijsten voor leveringen over hun benadering van de bescherming van mensenrechten en het milieu binnen hun eigen organisatie en toeleveringsketen. Diabetix is ook lid van de Supplier Ethical Data Exchange (Sedex).

We willen dat al onze leveranciers voldoen aan een internationaal erkende duurzaamheidsnorm en ons helpen onze ecologische voetafdruk continu te verkleinen. En naarmate we onze leveranciers van ingrediënten beter leren kennen, hopen we samen te werken om de productiviteit en hulpbronnenefficiëntie te verhogen en tegelijkertijd hun levensonderhoud, arbeidsomstandigheden en het milieu te beschermen.

Voedingsvragen

Altijd!

Van super ingrediënten.

In een Diabetix Shake van 400 calorieën zitten 18g koolhydraten.

Neem je een Diabetix Shake als tussendoortje van 200 calorieen en 1 schepje, dan heb je 9g koolhydraten.

Per schepje/scoop Diabetix zit dus 9g koolhydraten.

Diabetix Shakes zijn speciaal ontwikkeld voor diabetici. Er is zorgvuldig nagedacht over de keuze van onze koolhydraatbronnen.

De koolhydraatbronnen in de shake zijn ......

You can contact us through our contact page! We will be happy to assist you.

Jazekersss

Write content to help your customers to better understand your products or policies.

Voor het beste resultaat gewoon met water mengen. Zo weet je zeker dat het goed oplost en niet klontert. Daarnaast weet je ook exact de voedingswaarde, anders zit je weer alles op te tellen.

Ja, we hebben onze Diabetix Shake speciaal ontworpen zodat deze vrij is van lactose, suiker, koemelk, gluten en soja.

Diabetix is niet ontworpen om aan af te vallen. Het is wel een makkelijke manier om bij te houden en te plannen hoeveel calorieën je per dag binnen krijgt.

Ja! Het vitamine- en mineralenmengsel in onze Diabetix-producten is inbegrepen om de vitamines en mineralen toe te voegen die er niet in voldoende hoeveelheden zijn. Sommige vitamine- en mineralensupplementen worden niet goed opgenomen, maar dit komt door de inhoud van de pil of de vorm van de micronutriënt die in het mengsel wordt gebruikt. Alle vormen die in de vitamine- en mineralenmix van Diabetix worden gebruikt, worden gemakkelijk opgenomen om voldoende voeding te bieden. Lees meer over de vitamines en mineralen in Diabetix.

Zoet en goed!

Voor de Diabetix-producten maken we gebruik van enkel natuurlijke suikers. Omdat het voor diabetici van belang is dat de suikerinname.....

Ja. Onze combinatie van verschillende eiwitbronnen in onze Diabetix-producten betekent dat ze een perfecte Protein Digestibility-Corrected Amino Acid Score (PDCAAS) van 1,0 hebben. Dit is dezelfde score als andere dierlijke eiwitten, en meer dan genoeg om ervoor te zorgen dat alle aminozuren worden geleverd en dat het eiwit in Diabetix Shakes een hoge biologische beschikbaarheid heeft.

Lees meer over eiwitten in onze Gids voor eiwitten, spijsvertering en absorptie.

Diabetix Shake heeft een GI van:
- Vanille - 19

- Chocolade - 19


Diabetix Bars hebben een GI van 25.

Lees ons artikel over de glycemische index.

Diabetix Shakes zijn laag in FODMAP.

Lees hier meer over FODMAPS

Dieet & Medische Vragen

Absoluut! Om 1 kilo vet te verliezen (in ongeveer 2 weken), moet u ongeveer 500 calorieën minder consumeren dan je per dag nodig hebt , en om 1 kilo vet aan te komen, moet je 500 calorieën meer eten (voor ongeveer 2 weken). Diabetix is een geweldige manier om je calorie-inname nauwkeurig te berekenen en ervoor te zorgen dat je geen concessies doet aan voeding. Bekijk onze gids voor vetverlies of gids voor gewichtstoename om te beginnen.

De wijfel over vloeibare diëten is vaak te wijten aan gebrek aan kauwen (wat leidt tot een onvolledige spijsvertering). De spijsvertering begint met kauwen; het begint de afbraak van vast voedsel om het oppervlak te vergroten.

Bij vloeibare diëten is dit echter al voor je gedaan. Diabetix heeft fijngemalen haver als koolhydraatbron en deze zijn een stuk gemakkelijker verder af te breken dan hele haver. Ook blijft de peristaltiek actief in het hele spijsverteringskanaal, omdat we dit hebben aangepakt met goede niveaus van oplosbare en onoplosbare vezels in Diabetix.

Ja, alle producten van Diabetix zijn speciaal ontwikkeld voor zowel type 1 als type 2 diabetici. De Diabetix Shakes kunnen vrij worden geconsumeerd.

Onze producten zijn gemaakt van haver en bevatten veel vezels. Zoals bij alle voedingsmiddelen, moet je, als je medicijnen gebruikt om jouw diabetes onder controle te houden, jouw inname van Diabetix op de juiste manier structureren. Onze Shakes bevatten weinig suikers en hebben een lage GI en je kunt de hoeveelheid koolhydraten die je per maaltijd binnenkrijgt nauwkeurig meten; dit kan nuttig zijn, afhankelijk van medicatie of het insulineregime dat je volgt.

De bijdrage van de totale energie-inname die afkomstig is van koolhydraten ligt tussen 35% en 42% - afhankelijk van het Diabetix-product - niveaus die goed aansluiten bij de aanbevelingen van de American Diabetes Association. Voor diabetici die hun koolhydraten tellen om hun bloedglucosewaarden te helpen beheersen (zoals beschreven op de website van de American Diabetes Association), raadpleeg je de voedingsinformatie van Diabetix; een maaltijd met 2 scheppen Diabetix-poeder levert bijvoorbeeld 25g koolhydraten.

Als je een operatie aan jouw slokdarm of maag hebt ondergaan die heeft geleid tot gedeeltelijke of volledige verwijdering, kan je nog steeds profiteren van Diabetix Shakes. Volg de richtlijnen die je hebt gekregen zoals je zou doen voor andere voedingsmiddelen. Een symptoom waarvan je op de hoogte had moeten zijn van medisch personeel, is het dumpingsyndroom. Dit is waar de transittijd voor voedsel een stuk sneller zal zijn en rebound-hypoglykemie (lage bloedsuikerspiegels) kan veroorzaken. De ingrediënten in Diabetix Shakes hebben een lage GI en zijn ideaal om het risico op dumpingsyndroom te verminderen.

Om voorzichtig te zijn, raden we echter aan om jouw porties kleiner te houden en over de dag te verdelen. Dit hangt natuurlijk af van jouw behoeften en of je Diabetix voor 100% van jouw voeding gebruikt. Als je 100% Diabetix hebt, raden we je aan om gedurende 1-2 weken naar dit niveau te werken in plaats van meteen naar een inname van 100% te gaan.

Sommige gastro-intestinale chirurgie kan leiden tot verminderde opname en verhoogde behoefte aan bepaalde voedingsstoffen, dus we raden aan Diabetix met jouw klinische staf te bespreken voordat je het een vast onderdeel van jouw dieet maakt.

Absoluut. Alle Diabetix-producten zijn prima om te gebruiken tijdens de zwangerschap, maar moeten worden beperkt tot één portie per dag, omdat er tijdens deze periode verschillende voedingsbehoeften zijn.

Moeders wordt verteld niet te veel vitamine A te hebben en ook geen vitamine A-supplementen te gebruiken tijdens de zwangerschap. De hoeveelheid vitamine A in Diabetix voldoet aan de door de VS aanbevolen inname-eis en is lager dan de normale inname van mensen die een gevarieerd dieet volgen, en veel lager dan de niveaus waarvan is aangetoond dat ze veilig zijn tijdens de zwangerschap.

Er zijn geen ingrediënten in onze producten die slecht zijn voor zogende/zogende moeders, en ze zouden allemaal prima moeten zijn om te consumeren. We raden je echter aan dit met jouw arts of verloskundige te bespreken als er klinisch specifieke redenen zijn waarom ze niet geschikt zouden zijn.

Als jouw divertikelziekte in remissie is, kunnen Diabetix-Shakes worden geconsumeerd, maar we raden aan om voorzichtig te zijn. We raden aan om Diabetix-producten te vermijden als je actieve diverticulitis hebt omdat gemalen lijnzaad vast kan komen te zitten in diverticulaire pockets en ontstekingen kan veroorzaken.

Ja. Diabetix is met mate voedzaam als onderdeel van een uitgebalanceerd, gevarieerd dieet voor kinderen ouder dan vier jaar, maar lees onze richtlijnen voor kinderen, adolescenten en Diabetix. Huel is niet goed voor baby's of baby's onder de leeftijd van spenen of gedurende deze tijd, omdat hun voedingsbehoeften anders zijn.

Ja. Huel is veilig voor kinderen ouder dan 4 jaar om met mate op te nemen als onderdeel van een uitgebalanceerd, gevarieerd dieet, maar lees alstublieft onze gids voor kinderen, adolescenten en Huel. Huel is niet geschikt voor baby's of zuigelingen onder of tijdens de speenleeftijd, aangezien er verschillende voedingsbehoeften zijn voor deze leeftijdsgroep.

Diabetix-producten bevatten eiwitten die zijn afgeleid van erwten. Hoewel erwten in hun natuurlijke vorm veel histamine kunnen bevatten, gebruikt Diabetix een erwtenproteïne-isolaat en bijna al het andere, inclusief histamine, wordt tijdens het proces verwijderd. Diabetix Shake is daarom histaminearm.

Diabetix Shakes kunnen een geschikte voedingsoptie zijn voor een persoon met PDS omdat het low FODMAP is. We raden je echter aan om te beginnen met een halve portie (één schepje) en te kijken hoe je het verdraagt vanwege het vezelgehalte. Bovendien, aangezien de hoeveelheid ook belangrijk is om rekening mee te houden bij IBS en FODMAP's, kunnen sommige mensen hun inname beperken tot niet meer dan 2 schepjes per portie.

Bestelling, Verzending & Betaling

Je kunt betalen met PayPal, creditcard of Bancontact, Amazon Pay, Apple Pay of iDeal.

Onze Herhaalservice kun je op dit moment betalen met iDeal, PayPal of creditcard.

Kies simpelweg je gewenste betaalmethode tijdens het afrekenproces.

Onze Herhaalservice kun je op dit moment alleen nog maar betalen met Paypal of creditcard. We werken eraan om je in de toekomst andere betalingsmogelijkheden aan te bieden.

Bestellingen worden doorgaans binnen 3-7 werkdagen geleverd.

In sommige gevallen kunnen leveringen langer duren als gevolg van extra veiligheidsmaatregelen in ons fulfilmentcentrum en vertragingen in het vervoer van vervoerders.

Je kan er op rekenen dat ons team er alles aan doet om jouw bestelling zo snel mogelijk bij je te krijgen.

Onze excuses voor het eventuele ongemak en stellen uw geduld zeer op prijs.

We werken snel om jouw producten te verzamelen en in te pakken. Helaas betekent dit dat jouw bestelling niet kan worden gewijzigd. Dit omvat ook het ruilen van producten of het wijzigen van betaalmethoden.

Echter, we kunnen proberen om de bestelling te annuleren, maar we kunnen dit niet garanderen. Als het verzoek is ingediend voordat de verwerking is gedaan van de betaling en bestelling.

Je kan ongewenste bestellingen altijd aan ons retourneren voor terugbetaling.

Ja dat kan! Alle ongeopende artikelen (dozen - Diabetix Shakes Zakken) kunnen binnen 30 dagen na levering aan ons worden geretourneerd voor een terugbetaling.

Bekijk ons retourbeleid voor meer informatie.

Je ontvangt een verzendbevestiging per e-mail wanneer jouw bestelling is opgehaald door onze vervoerder, meestal binnen een dag of twee nadat je bestellingsbevestiging per e-mail is ontvangen. Je kan jouw tracking bekijken door de link in de e-mail te volgen.

Je kan ook jouw tracking-updates controleren door in te loggen op uw accountgedeelte op de Diabetix website!

Als je wilt dat de tracking wordt bevestigd of als het niet duidelijk lijkt, neem dan contact met je ordernummer op, want we kijken het graag voor je na.

Maar natuurlijk!

Gemak, gemak en nog eens gemak. Weten waar je aan toe bent met om de 4 weken je favoriete smaak in huis.

Bekijk alle voordelen op een rij van onze Herhaalservice.

In jouw account kan je de Herhaalservice beheren. Wil je een keer van smaak wisselen? Geen probleem.

Mocht het niet lukken of heb je nog vragen? Neem dan even contact met ons op en dan helpen we je graag.

Zijn er nog vragen onbeantwoord?

Diabetix Help Center

Wil je graag nog praten over onze producten?

Er zijn meerdere manieren om in contact te komen met ons. Je kan mailen naar support@diabetix.co, ons online contactformulier gebruiken, live hulp krijgen in onze Live Chat, of bel ons op +31(0)808783?.

Onze Nederlandse kantooruren zijn van 09.00 tot 17.00 (ma-vr).